מדריך להשכרת שולחנות לאירועים
כיצד לבחור שולחנות לאירוע – כל מה שחשוב לדעת בדרך לאירוע שלכם
השולחנות הם ללא ספק העוגן המרכזי בתכנון ועיצוב של כל אירוע. מדובר בחלק אינטגרלי וחשוב, סביבו נסוב האירוע כולו, הם משמשים לאכילה ושתיה וגם להתכנסות. כל אירוע כולל שולחנות בגובה קונבנציונלי עבור שלב הארוחה, אך אירוע טיפוסי מצריך פתרונות ישיבה נוספים, כמו שולחנות קפה נמוכים עבור פינות ישיבה סלוניות, שולחנות בר לשלב קבלת הפנים ושולחנות צד הממוקמים ליד מתחמי הספסלים והספות שבפינות האלטרנטיביות. אז איך תהיו בטוחים שבחרתם את השולחנות שמתאימים ביותר עבור האורחים שלכם?
כל סוגי השולחנות לאירועים
עד לא מזמן נהוג היה למקם באירועים פלטות עץ פשוטות שתחתיהן הוצבו רגלי איקס מתכת, ומעליהן נפרסו מפות שולחן. בשנים האחרונות עבר מגוון השולחנות להשכרה שדרוג של ממש, והיום ניתן להשכיר שולחנות איכותיים במראה מרשים המספקים תחושה של שולחן של ממש, כמו בבית.
כך תוכלו למצוא היום שולחנות לבנים / שחורים מעץ מלא, שולחנות עגולים וריבועיים בגדלים שונים, המספקים מענה ל-4-10 סועדים, בהתאם לצורך וכן שולחנות במראה יוקרתי עשויים עץ לבנה טבעי או אלון איכותי. ניתן להתאים רגליים בסגנונות שונים לכל סוגי הפלטות: רגלי עץ או מתכת, רגליים ישרות או קמורות בסגנון לואי, רגלי איקס או רגלי U. הכל בהתאם לסוג האירוע ולסגנון העיצוב בו בחרתם.
איזה שולחן מתאים לאירוע שלכם?
קיים מגוון רחב של פתרונות ריהוט לאירועים, משולחנות להגשה ועד שולחנות קפה ומזנונים. אנו כאן בכדי לעשות קצת סדר ולהסביר מה השימוש המתאים עבור כל אחד מהם, כך שתוכלו לבחור את סוג השולחן שהכי מתאים לאירוע שלכם.
שולחן סלוני –שולחן בגובה 40-50 ס"מ הממוקם במרכז פינת ישיבה נמוכה, לצד ספסלים ספות וכורסאות. משמש כשולחן המרכזי של פינת הישיבה להנחת כיבוד נגיש וכלי האוכל המשומשים.
שולחן צד – שולחן קטן המגיע ברוב המקרים בקוטר של מקסימלי של 50 ס"מ, ובגובה 50-60 ס"מ. הוא משמש להנחת משקה לצד פינת ישיבה או כסטנד להצבת עציץ, סידור פרחים או גוף תאורה דקורטיבי.
שולחן אוכל (מכונה גם שולחן קפה) – סוג השולחן הבסיסי הקיים בכל אירוע, גובהו 75 ס"מ וסביבו יושבים הסועדים עם כסאות בגובה רגיל. כאשר שולחנות אלו מגיעים בפלטות בגדלים קטנים המיועדים ל3-4 אורחים, הם מכונים שולחנות בית קפה – משמשים בכנסים עסקיים, תערוכות ואירוח מינגלינג לא פורמלי.
שולחן בופה (מכונה גם מזנון או שולחן הגשה) – שולחנות מלבניים אשר משמשים בעיקר את חברות הקייטרינג או חדרי האוכל בבתי מלון. גובהם 90 ס"מ – הגובה המתאים להנגשה של מגשי האוכל. המזנונים עמוקים יותר משולחן סטנדרטי, לרוב עומק 85-100 ס"מ לשטח תצוגה והגשה רחב לקערות ומגשי כיבוד גדולים, ואף מיקום לפרטי עיצוב קולינריים.
שולחן בר (מכונה גם שולחן קוקטייל) – השולחן הגבוה באירוע אשר מוצב באזור קבלת הפנים ומשמש להשקה ולהתכנסות הראשונית באירוע. לרוב גובהו 110 ס"מ והוא מגיע בצורה עגולה או מרובעת, במידות של 60-80 ס"מ המתאימות ל 3-4 כסאות בר סביבו. בנוסף, קיימים גם שולחנות בר אבירים ארוכים המשמשים לאירוח בישיבה גבוהה. שולחנות האבירים בעלי תפקיד עיצובי חשוב והם מאפשרים להדגיש את ממד הגובה באירוע ולספק מראה מרשים ומגוון.